no crec sols en un possible “cop de sort” en la loteria; la loteria és qüestionar-nos i evolucionar la mentalitat dia a dia

la mentalitat de creixement com una estructura mental que suporta la idea que podem millorar sempre arrel dels aprenentatges que traiem dia a dia de les nostres vivències, això sí que és una loteria que ens permet avançar!

fa dos dies en un curs de marca personal de Barcelona Activa, molt generós en eines i explicacions per part de @celiahil, ens va exposar que, la nostra “casa digital” o blog, a voltes la deixem desatesa durant temps. Vaig combregar que tenia raó i em vaig proposar a fer “punta al llapis” i decidir reescriure amb una periodicitat assumible.

Així doncs, un hom es pregunta a diari i també arrel del comentari del curs:

puc millorar-ho? puc re-aprendre-ho? hi puc dedicar més esforç i energia per un nou resultat o assoliment? o no… tant sols pel plaer d’un aprenentatge…

Com tothom – o almenys això vull pensar – em plantejo estar oberta a la vida a nous reptes i experiències: reptar-nos o esprémer-nos a coses diferents per a desdoblar-nos i engrandir-nos i anar més enllà de nosaltres, abordar nous projectes i visions i ampliar la perspectiva.

És per això que, no tant sols crec en el cop de sort esdevinguda en un moment sobtat i fortuït arrel de la compra d’un dècim de loteria (cosa que veig, sí, de tant en tant, en l’administració de loteries) sinó també en el concepte – menys glamourós i gens atractiu avui dia – que descriu Carol Dweck en el seu llibre de mentalitat d’èxit: l’esperit de creixement que percep errors, vivències i habilitats com quelcom que es pot desenvolupar, treballar i millorar amb esforç, dedicació i motivació.

Això, és una loteria segura, perquè esdevé patrimoni teu autèntic, únic i singular, que mai et pot arravatar ningú, ni tant sols la controvertida IA